Šestinski EL Classico 2021 - Liga - , 23.kolo

Strijelci

Tablica

Datum: 20.10.2021.
Vrijeme: 19:30 Lokacija: Gekas Arena
Suci:

Čekičari

Sokolovi

Sastavi

Prikaz svih događaja

Izvještaj


Srijeda 20. listopada 2021., Gekas Arena – gdje ima dima ima i publike, vrijeme – koji stupanj viška

SOKOLOVI : MOLAN, KRALJEVIĆ, HERAKOVIĆ, KRAJAČ, STARČEVIĆ, FIJUCEK, HORVAT, S.BRNAS, BOKOR, PALIĆ, MATUN, SOLINA


ČEKIĆARI : ŠOBAN, GENC, VRAČAR, MARŠIĆ, RADMAN, VIDUKA, OSTREŽ, PERKOVIĆ, TUTIĆ, GAŠPARAC

1-0 KRALJEVIĆ 18.MIN, 2-0 HERAKOVIĆ 25.MIN, 3-0 KRALJEVIĆ 35.MIN, 3-1 VIDUKA 44.MIN


LAGANO SLOVKAO – ZVONIMIR NOVAK

PO IGRALIŠTU FOTIĆEM LUTAO – OZREN LETICA OZI


Lišće neumorno pada,ali istim tempom padaju i Čekićari. Njihov govor tijela, misao glave ne odaje nikakve pozitivne vibracije njihovim obožavateljima. U tmurnom danu Crnih ipak pojavio se bijeli golub pismonoša. Golub Gliša poznate crnogorske sorte na putu prema rođaku Neši u Ljubljani bacio je ovaj tekst.
Pozdrav od pečalbara Gele!
Dragi moji El Klasičari, evo da vam se javim i sve vas toplo pozdravim iz drage nam Boke Kotorske. Skoro je 15 mjeseci, točnije 445 dana ili ti ga 10 680 sati moje pečalbe u zemljopisno maloj, ali prekrasnoj, ponosnoj i povijesno i kulturno bogatoj Crnoj Gori, dragim i gostoljubivim ljudima, no i iscrpljenoj zemlji iz svega
što je proizašlo u zadnjih 30+ godina... Nema dana kad ne pomislim na dom, na family, na prijatelje, a El Clasica se posebno sjetim... kad se El Clasico what's up užari od rođendana, šala i pošalica, pa do ljutog nam derbija.. a Gegijeve izvještaje čekam ko penzić mirovinu. Par crtica o Boki...Bokeljski Hrvati pripadnici su najjužnije hrvatske etničke skupine, nastanjeni su na području Boke u Crnoj Gori, a podrijetlo vuku od Dukljana, najjužnijeg plemena Crvenih Hrvata. Iako su danas brojčano u manjini, važnost Bokeljskih Hrvata za Boku Kotorsku ne ogleda se u njihovoj brojnosti, već u doprinosu kulturnoj baštini Boke, koji je nesrazmjerno veća od današnjeg etničkog udjela Hrvata. Boka je smještena jugoistočno od Dubrovnika, duž obale od Herceg Novog, pa do blizu Bara, a svoje ime dobiva po gradu Kotoru i tal. riječi‚ ’boca, u značenju ušće’. Godine 1945. pripojena je Crnoj Gori, a u dubljoj povijesti pripadala je području Crvene Hrvatske. Etničko-religijska struktura napose se počela mijenjati nakon 1991. godine. Bokeljski Hrvati su u 18. stoljeću imali više od 300 brodova i bijahu rival Dubrovniku i Veneciji. Nadam se da Sokolovi baš neće imati 300 b (r)odova prednosti, jer i ovih 30 izgleda nestvarno...no vjerujem da moji Čekićari imaju snage za pneumatski čekić i da će se ta brojka smanjiti. I kako Preradović kliče jedinoj nam našoj..

“Ti si meni sve što zovem svojim,

Sve što ljubim, sve što željom gojim,

I bit ćeš mi kroz danaka broj

Koje mi je sudba odredila.

Zdravo, zdravo, domovino mila,

Pozdravlja te vjeran sinak tvoj!”…

Je dragi naš Gelo, fališ nam i želimo ti što skoriji povratak na Gekas Arenu u voljenom dresu ! A tamo se dogodio novi boj. Zvone Novak uredno je donio torbu zaboravnom Heri. Joža Palić iz Dubrave nije doveo Copea, ali je iz mesnice Palić (Josip očito druga ruka) donio kvalitetnu robu koju je u ulozi pečenjara savršeno roštiljao Damir Perić Pero i pokazao da Sokolovi imaju vrhunske majstorije kuhinje – Knapića i Ježu Kekelja i da njihova gastronomska škola uredno izbacuje pojedince u svakoj generaciji. A pitaju se mnogi kaj je to sa Čekićarima. Kaj oni to izbacuju iz svog inkubatora ? Za sada bolje da šutimo. Poveznica da li je Toni Rančić odlučio ne doći kad je čuo da ne dolazi i Darko Plavšić također je enigma, no Crni ulaze u tekmu mlako jer je u prvoj minuti Željko Heraković lagano sam pred golom Šobana, ali Šobi ne da brzo vodstvo. A lijepo je govorio prije tekme Dario Čombe - čuvajte ovog plahutera 61. godišta! Igra teče kao potok Medveščak. Ulazi Gegi i odmah njegova zadnja loža ga tjera u prvi red partera. I dok je hodao ljut po led Boki je lagano bacio Luju u očaj i servirao Fići događaj za slast zgoditka. Iza toga Viduka majstorski tuče, ali Dudo Molan skida uz liz prečke.I nismo dugo čekali da Žuti oplemene svoju konkretniju i povezaniju igru. Koristi Hera slobodan teritorij Crnih i prebacuje istrčalog Šobija za lijep pogodak. Eto slično je Kramarić u Osijeku nedavno pogodio stativu, nek se zna! Proba i agilni Jale Radman, ali hoće ga stativa, kao i Perkovića. No zato Filip Kraljević zna kuda s loptom i špic udarcem. Naravno u nebranjeni dio gola. Razbijeni Čekićari ko bistrička fučka! Djeluju neki kao da su tu po inerciji, a ne da daju sve od sebe za momčad. Nije dobro, a kako stvari stoje i neće još dugo. No, ipak vižljasti Marijan Viduka koristi jednu krasnu zgodu i prekrasno vara Dudu za jedini pogodak Čekićara. Zanimljivo je da je u tim trenucima na Gekas Arenu stupio izvjesni susjed T.P. (52) i bio uvjeren da su Čekićari pobijedili jer čovjek je uredno svjedočio jedino tom pogotku. Čak je i svog kuma Renea Solinu pokušao uvjeriti u to. Potporu su mu dali supruga i Mladen Genc pa eto nek se zna koji je pravilan rezultat na kraju. No, večer je prošla u slavljeničkom tonu odlikaša Soline i Palića i njihovih 55 navršenih godina koje je podržao i čašćenju se pridružio i Fićo Kraljević! Pero je fantastično odradio posao, a zaposlen je bio i dežurni fizioterapeut jer se gegiju pridružio i Šicer i termini su već zakazani. Jedini neprovjereni podatak je do kada se razlijegala vesela popevka iz unutrašnjosti Kluba budući je pjevački zbor Kolibrić imao dobru probu ! Zato bravo za Novaka, Števu Gudičeka, Tutića, Didu Horvata, Dudu Molana, Garinču Fijuceka i Bokija Bokora koji su zabavljali našu Sandru!

KAKO SU IGRALI :

SOKOLOVI :


DUDO – skinuo dvije - tri opasnosti u svojoj maniri

HERA – našetao se alejom mira i još i zabio

FIĆO – dva komada osječkog lege sve govore

SINKE – smiren, koncentriran, koristan ko navek

DIDO – krasnih podvaljivanja, u oba pravca dominantan

ŠICER – šteta za ozljedu, bravo za rolanje

GARINČA – par upotrebljivih prekrasnih paseva na drugu stativu

RENE – odlikaš u godinama, odlikaš i na terenu

PALIĆ – odličan u krsnom listu i na zelenom travnjaku

STIPE – iako pod ozljedom lože, može sve i svašta

MARČI – muči ga list ali hrabar i požrtvovan

BOKI – miješao i dodao za vodstvo Žutih

ČEKIĆARI :


ŠOBI – nakon tri primljena, sve zatvorio i majstorski obranio
ACO – pokušao u sredini, pokušao u obrani
GEGI – odmah ga loža maknula iz igre
LUJO – lutao desnom stranom
VIDA – zabio lijepo, upadao u gusti promet često

JALE – probitačan, bez brze predaje lopte

SLAVEN – nemoćan i van forme

IVAN – nekoliko krasnih otpetljavanja, prednjačio voljom

TUTA – obranio puno toga oduzetim loptama

ĐANI – prolio puno znoja i truda